Nyitókép: AZERTAC

 

A japán szervezőbizottság úgy határozott, hogy a nézők és a sportolók egészségének védelmében tilos lesz a dohányzás a 2020-as tokiói olimpia és paralimpia verseny helyszínein. Hasonló korlátozásra eddig még nem került sor.

 

Csütörtökön hozta meg a döntést a japán olimpiai bizottság, miszerint megtiltja a dohányzást a nyári olimpiai és paralimpiai játékok valamennyi versenyhelyszínén.

 

 hirdetes_810x300  

Szem előtt tartva a Nemzetközi Olimpiai Bizottság irányelveit, a szervezők nemcsak az aktív, hanem a passzív dohányzás káros hatásaitól is szeretnék megóvni a résztvevőket és nézőket.

 

A 2012-es londoni és a 2016-os Rio de Janeiró-i játékokon az arra kijelölt területeken a nézők és a személyzet számára megengedett volt a dohányzás, a 2018-as pjongcsangi téli olimpián már a mostanihoz hasonló szabályok voltak érvényben.

 

A dohányzási tilalom betartását az olimpia ideje alatt a helyi szervezetekkel együttműködve ellenőrzik. Már most, a bizottság javaslatára, a legtöbb versenyhelyszín közelében betiltották a dohányzást.

 

Hirado.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!