Nyitókép forrása: anadolu

 

Világszerte 1,74 millió fertőzöttet tartanak nyilván a járvány kezdete óta eltelt időben. A halálos áldozatok száma 102 782-re emelkedett pénteken. A felgyógyultak száma 376 976.

 

Tegnap több országban negatív rekord dőlt. Köztük az USA-ban is, ahol egyetlen nap alatt több mint kétezren haltak bele a koronavírus-fertőzésbe, így a halálos áldozatok száma 18 586-ra emelkedett. Ez nem egész 300-zal kisebb szám, mint az olaszok halálozási statisztikája (18 586).

 

Az Egyesült Államokban már több mint 501 ezer igazolt koronavírusos esetet jegyeztek fel a járvány kitörése óta. csak New York államban 170 ezerre tehető a betegek száma, itt 7844 haláleset történt.

 hirdetes_810x300  

 

A török kormány 31 város esetén rendelt kijárási tilalmat, mégpedig annak hatályba lépése előtt csupán két órával. Többek között a főváros, Ankara lakói sem hagyhatják el lakásukat szombaton és vasárnap. A bejelentés hírére az érintett városokban azonnal kitört a pánik, az emberek megrohamozták az üzleteket

 

Törökországba eddig 47 ezer fertőzött esetet tartanak nyilván, a halálos áldozatok száma 1006 fő.

 

Miközben Európa nagy része hétközben még a korlátozó intézkedések lazításáról beszélt, Írországban május 5-ig meghosszabbították azokat. A kormány hivatalos indoklásában az olvasható, hogy a „szakértők javaslata” alapján hozták meg a döntést, amely így kitolja a kijárási korlátozások és a rendőrség kibővített jogköreinek hatályát.

 

Írországban hasonló kijárási tilalom van érvényben, mint Szlovákiában most az ünnepek ideje alatt. A bliccelőket 2500 eurós pénzbüntetéssel is sújthatják.

 

Dél-Koreában keményebben lépnek fel a hatósági karantént megszegőkkel szemben. A mobiladatokat a járvány kitörésétől kezdődően korlátlanul használhatták a hatóságok a lakosság mozgásának megfigyelésére, most rendőrségi nyomkövetőket kapnának azok, akik megszegik a kötelező karantént, és alibi céljából otthon hagyják a mobiljukat. A felmérések szerint az intézkedést a lakosság 80 százaléka támogatja. Jelenleg 54 ezer ember van hatósági karanténban, közülük 160-at kaptak bliccelésen.

 

Dél-Koreában eddig 10 480 ember fertőződött meg, a halálos áldozatok száma 211.

 

Franciaországban nő a megbetegedések és a halálesetek, de csökken a kórházak intenzív osztályán lévők száma . Az elmúlt nap 987 új haláleset történt, a halálos áldozatok száma így 13 197 főre emelkedett – köztük van egy 10 évnél fiatalabb gyermek is.

 

A fertőzöttek száma 124 869. Csaknem 25 ezer beteg gyógyult fel eddig a kórból.

 

Németországban 4133-mal 117 ezerre nőtt a fertőzöttek száma. Tegnap 171 új haláleset történt, így eddig a koronavírus 2544 emberéletet követelt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!