Nyitókép: reprofoto/euronews.com

 

Világszerte 1 780 714 fertőzöttet tartanak nyilván a járvány kezdete óta eltelt időben. A halálos áldozatok száma 108 837-re emelkedett szombaton. A felgyógyultak száma 404 491.

 

Németország

 

Németországban már 120-ezer fertőzöttet tartanak számon. Az elmúlt 24 órában 2821-el nőtt az igazoltan koronavírus-fertőzött személyek száma az országban. Szombaton 129-en vesztették életüket a kór következtében, ezzel a németeknél összesen 2673 halálesetet tartanak számon. Az aktuális hírekről a német Robert Koch Intézet számolt be.

 hirdetes_810x300  

 

Új-Zéland

 

A többi országgal ellentétben Új-Zéland láthatóan fellélegzett. A szigetország szigorú karantént vezetett be, ennek eredményeit pedig már 10 nap múltán is láthatjuk. Az új esetek száma napról napra csökken, keddtől pedig a gyógyultak napi száma már meghaladja az új betegekét. Az alig ötmilliós ország szombaton 4 elhunytat és összesen 1312 fertőzöttet tartott számon – ebből 422-őt már gyógyultnak nyilvánítottak.

 

Az országban négyhetesre tervezték az országos karantént, és Jacinda Ardern miniszterelnök láthatóan a pozitív számok ellenére is kitart amellett, hogy betartsák az eredeti terveket.

 

Nagy-Britannia

 

Nagy-Britanniában egy nap alatt 917-en hunytak el a koronavírus-fertőzés következtében, ezzel szombat estére 9800 fölé emelkedett az áldozatok száma. A szigetországban közel 80 ezer igazoltan fertőzött személyt tartanak nyilván, közülük több mint 20-ezren kórházi ápolásra szorulnak – köztük Boris Johnson miniszterelnök is, aki már kikerült az intenzív osztályról.

 

USA

 

Az USA-ban már több mint 20 ezer áldozatot szedett a koronavírus, miközben körülbelül 520 ezer igazoltan koronavírusos beteget tartanak számon. Továbbra is New Yorkban a legrosszabb a helyzet – bár kevesebben szorulnak már kórházi kezelésre, de sok a fertőzött a hajléktalanszállókon. Jelenleg a lakosság 90 százalékát érintik a kijárási korlátozások, melyeket igyekeznek minél tovább fenntartani. Szakértők szerint ha feloldanák a mostani korlátozásokat, úgy nyárra akár 200 ezer fölé is emelkedhet az áldozatok száma.

 

Svédország

 

A svédeknél, ahol csak nagyon későn vezettek be szigorításokat, és ahol még most is lazábbak az intézkedések, mint a többi európai országban, napjainkban már a légiutas kísérőket képezik át ápolónak, idősgondozónak. Jelentkezőből nincs hiány, miután a svéd nemzeti légitársaság fizetés nélküli szabadságra küldte mintegy 10 ezer dolgozóját.

 

A légi utaskísérők azért különösen alkalmasak ilyen feladatokra, mert képzést kapnak elsősegély-nyújtásból ismerniük kell az elterjedt egészségügyi problémákat, betegségeket, és van gyakorlatuk abban, hogy emberekről gondoskodjanak.

 

Olaszország

 

Olaszországban ismét magasabb lett a napi halálozási adat: szombaton 619 halálesetet jelentettek, 49-cel többet, mint pénteken. Összesen már több mint 19 400-an haltak bele a koronavírus okozta betegségbe, a fertőzöttek száma meghaladja a 152 ezret.

 

Körkép.sk, hnonline.sk, euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.