Nyitókép: yahoo.com

 

Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy leállítja az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) nyújtott pénzügyi hozzájárulást, mert szerinte a szervezet nem tudott megbirkózni a koronavírus-járvánnyal.

 

Trump a sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a WHO „nem teljesítette az alapvető feladatát, ezért felelősségre kell vonni”. Az amerikai elnök továbbá azt is leszögezte, hogy „a WHO elősegítette Kína félrevezető tájékoztatását a vírusról”, s ezzel hozzájárult ahhoz, hogy a koronavírusos esetek száma a világban a hússzorosára növekedjen.

 

 hirdetes_810x300  

Trump azt is hozzátette: „Mélyen aggódunk, vajon az Egyesült Államok nagylelkűségét a lehető legjobban kamatoztatták-e a WHO-nál”. Kiemelte, hogy az Egyesült Államok évi 400-500 millió dollárral járul hozzá a szervezet működéséhez, míg Kína körülbelül 40 millió dollárt, vagy „még annál is kevesebbet” fizet a WHO költségvetésébe.

 

António Guterres, az ENSZ főtitkára kritizálta a WHO-nak nyújtott hozzájárulás leállítását. Elmondása szerint „nem most van itt az ideje” a WHO anyagi erőforrásainak elapasztására. Egyúttal rámutatott, hogy a koronavírus-járvány „példa nélkül álló az életünkben és példa nélküli választ igényel”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!