Nyitókép forrása: npr.org

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra is valószínűbbnek tartja, hogy egy állat közvetítésével alakult ki az új típusú koronavírus, mint hogy azt felreppenő pletykák szerint egy kínai laborban állították elő.

 

Minden jel arra utal, hogy a vírus állati eredetű, nem laborban készült és nem manipuláltak vele laboratóriumi körülmények között – közölte a WHO kedden, annak ellenére, hogy egyelőre nem tudják, hogyan terjedt át a vírus emberre.

 

A nyilatkozatra egy nappal azután került sor, hogy Donald Trump amerikai elnök kijelentette, az USA vizsgálja annak lehetőségét, hogy a SARS-CoV-2 egy kínai, vuhani laborból szabadult el.

 hirdetes_810x300  

 

Nem csak Trump vetette fel ennek lehetőségét, az interneten már a kezdetektől terjedtek olyan (ál)dokumentumfilmek, amelyek „nem zárták ki”, hogy egy kínai gyógyszerlaborból szabadult el a gyilkos vírus, amely mára 2,5 millió embert fertőzött meg és 170 ezer ember haláláért felelős.

 

Aligha a WHO és Trump vitájából tudjuk meg az igazat a vírus származását illetően: Trump nemrég felfüggesztette a WHO amerikai finanszírozását, mire a Világszervezet bírálni kezdte az amerikai elnököt, amiért épp világjárvány idején vonja meg tőlük a pénzt.

 

Körkép.sk, CNBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!