Nyitókép forrása: elCOnfidential.com
A Spanyolországra lecsapó Filomena hóvihar csak Madridban 1 milliárd eurós kárt okozott. A vihar  kemény fagyokkal és hóviharokkal kísért ítéletidőt hozott magával.

 

A spanyol főváros kárfelmérése még csak folyamatban van, de az előzetes becslések így is csillagászati végösszeget vetítenek előre. A közel másfélmilliárdos tétel tartalmazza a gazdaság elmaradt bevételeit, a város infrastruktúrájában okozott károkat.

 

A központi kormányzat persze sokallja az összeget.

 

A legerősebb havazást után két héttel még mindig nem tért vissza az élet a normális kerékvágásba Madridban. Az utak már járhatók, de például a lakóházaknál hegyekben áll a hulladék és a törmelék. Január 12-től a városi szolgáltatások 92 százalékát újraindították, de az azóta eltelt időben 20 8500 tonna szemetet vagy törmeléket szállítottak el. A hatóságok 150 ezer fát fognak megvizsgálni, félő ugyanis, hogy a viharban olyan károkat szenvedtek, ami miatt veszélyt jelentenek a lakosokra.

 hirdetes_810x300  

 

Január 20-án több ezer madridi diák térhetett vissza az iskolapadba. Kérdés, hogy mennyi időre – a spanyol meteorológusok újabb viharhullámra figyelmeztetnek, amely az Északi-sarkkör felől közelít a kontinens nyugati végei felé.

 

Teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!