Nyitókép: ALKIS KONSTANTINIDIS/REUTERS

 

Azután, hogy a görög kormány szigorításokat hagyott jóvá az oltatlan lakosok számára, a múlt héttel összehasonlítva ezen a héten csaknem megduplázódott azoknak a személyeknek a száma, akik beadatták a koronavírus elleni vakcina első adagját.

 

A Kathimerini napilap szerint az első novemberi hétben 40 ezer ember oltotta be magát a koronavírus elleni vakcina első adagjával, míg az utolsó októberi hétben ez a száma megközelítőleg
25 ezer volt.

 

 hirdetes_810x300  

Görögországban szombattól csak azok az oltatlan személyek léphetnek be nyilvános helyekre, akik negatív koronavírus-tesztet tudnak felmutatni. Ez a rendelkezés az állami hivatalokra is vonatkozik. Kivételt képeznek az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak. Az oltatlan alkalmazottaknak hetente két negatív tesztet kell felmutatniuk a munkahelyükön.

 

Az óvintézkedések betartását szigorúan ellenőrzik, a kormány erre a feladatra mintegy 8 000 rendőrt jelölt ki. A rendőrség tájékoztatása szerint szombaton 85 ezer ellenőrzést végeztek el az országban, melynek során több száz büntetést róttak ki és több tucat vendéglátó-ipari egységet zártak be. Az oltatlan, negatív teszttel nem rendelkező vendégekre 300 eurós bírság róható ki.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!