Nyitókép: Twitter/Ministerstwo Obrony Narodowej

 

Oroszország szerint az Európai Unió felelős a fehérorosz-lengyel határon kialakult migránsválságért. Moszkva azzal vádolja Varsót, hogy a határ egy részének lezárásával meg akarja „fojtani” Fehéroroszországot.

 

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter fehérorosz kollégájával, Vlagyimir Makejjel tartott közös sajtótájékoztatóján azt mondta, reméli, hogy az európaiak felelősségteljesen fognak viselkedni és nem hagyják magukat belesodorni egy olyan spirálba, ami komoly veszélyeket rejt. Egyben Oroszország támogatásáról biztosította a fehérorosz rezsimet.

 

A Kreml szóvivője, Dimitrij Peszkov, közlése szerint Vlagyimir Putyin elnök telefonon azt tanácsolta Angela Merkel német kancellárnak, hogy az Európai Unió közvetlenül Minszkkel tárgyaljon a válság megoldását illetően. Hozzátette: teljesen felelőtlen és elfogadhatatlan Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök keddi kijelentése, miszerint a válság szálai Moszkvába vezetnek.

 hirdetes_810x300  

 

Mindenesetre jelzésértékű, hogy miközben a migránsok egyik napról a másikra újabb kísérleteket tesznek arra, hogy áttörjenek a lengyel határkerítésen, Moszkva két stratégiai bombázógépet küldött Fehéroroszország légterébe.

 

Polskieradio

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!