Nyitókép: SITA/AP

 

Boris Johnson brit kormányfő szerdán bejelentette, hogy jövő hét csütörtöktől az aktuális járványhullám miatt bevezetett óvintézkedések többsége érvényét veszíti.

 

Ezt azt jelenti, hogy Anglia lakosainak a zárt helyiségekben nem kell maszkot viselniük, nem kell otthonról dolgozniuk, és a nyilvános helyekre való belépéskor nem kell sem oltási igazolást, sem a covidon való átesést bizonyító igazolást felmutatniuk.

 

A kötelező maszkivselés a középiskolákban és a tömegközlekedésen is megszűnik. A telített zárt helyiségekben azonban továbbra is ajánlott lesz a maszkviselés.

 hirdetes_810x300  

 

A brit kormányfő egyúttal azt is közölte, hogy a karanténra vonatkozó szabályok változatlanok maradnak azok számára, akik fertőzött személlyel kerülnek kapcsolatba. A szabályokat március 24-e után azonban nem fogják meghosszabbítani.

 

Johnson szerint az óvintézkedések enyhítése annak a sikeres oltási programnak köszönhető, amely a harmadik adag vakcina beadására irányult. Elmondása szerint a megerősítő adagot a 60 év felettiek több mint 90 százaléka megkapta az Egyesült Királyságban. Kiemelte, hogy az omikronos esetek száma csökken, és a tudósok szerint az ország már túl van a járvány csúcsán.

 hirdetes_810x300  

 

Hozzátette: a járványnak még nincs vége, és az omikron nem mindenkinek jelent enyhe megbetegedést, főleg azoknak, akik nincsenek beoltva. A kormányfő arra kérte az embereket, hogy az elkövetkezendő hetekben is legyenek körültekintőek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!