Nyitókép: Flightradar24

 

Bár Szlovákia az elmúlt órákban lezárta légterét az orosz repülőgépek előtt, kedden délelőtt mégis landolt egy gép Pozsonyban.

 

Fedélzetén a Szlovák Villamosművek számára szükséges nukleáris fűtőanyag volt. A hírt a Richard Sulík (SaS) vezette gazdasági minisztérium tette közzé. Eszerint a Volga Dnepr Airlines IL76-ének fedélzetén az Oroszország által Szlovákiának küldött fűtőanyag volt.

 

 hirdetes_810x300  

A gép Fehéroroszország és Lengyelország érintésével érkezett Szlovákiába. Az orosz repülőgép érkezésének oka az lehetett, hogy Szlovákia az uniós tagállamok között az utolsó volt, amelyik bevezette a tiltást.

 

A gazdasági tárca közlése szerint a humanitárius segélyek és nukleáris fűtőanyagok esetében alkalmazható mentességet használták fel erre az esetre.

 

 „A gazdasági minisztérium Anna Moskwa lengyel energiaügyi miniszterrel is együttműködött, akinek a gazdasági tárca vezetője szintén megköszönte a támogatást. Richard Sulík ugyanakkor biztosított, hogy a Szlovák Villamosművek jelenleg elegendő nukleáris fűtőanyaggal rendelkezik”

 

– közölte a minisztérium.

 

Körkép.sk/Denník N

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!