Nyitókép: twitter.com/archív

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden, pontban éjfélkor, videóüzenetben köszöntötte az orosz nőket, a nemzetközi nőnap alkalmából. Biztosította őket, hogy sorkatonákat és tartalékosokat az orosz hadsereg nem vet be a harcokban. Azt állította, hogy csak szerződéses katonák kerülnek közvetlen kapcsolatba az ellenséggel –  számol be a mandiner.hu.

 

„Szeretnék azokhoz az anyákhoz, feleségekhez, menyasszonyokhoz és barátnőkhöz szólni, akiknek szeretteik katonák és tisztek a csatában, és különleges katonai művelettel védik Oroszországot. Tudom, hogy mennyire aggódnak a szeretteikért. Büszkék lehetnek rájuk, ahogy az egész ország büszke rájuk, és önökkel együtt aggódik értük.

Hadd biztosítsam önöket, hogy a sorkatonák nem vesznek részt, és nem is fognak részt venni a harcokban. Nem hívjuk be a tartalékosokat sem. A szükséges feladatokat kizárólag szerződéses katonák oldják meg. Biztos vagyok benne, hogy ők garantálni tudják Oroszország biztonságát és az orosz nép békéjét.”

 

Végül Nagy Katalint idézte:

 

„Szeretném felidézni ezen a napon, hogy a kortársai mit jegyeztek fel attól az asszonytól, akit Anyának hívunk Oroszországban. II. Katalin cárnőről beszélek, akinek a szobra itt áll a Kremlben. Nem orosznak született de büszke volt rá, hogy orosszá válhatott. Őt idézem: »Szóval, írással és karddal védem a hazámat, amíg csak pislákol bennem az élet«.”

 

 hirdetes_810x300  

mandiner.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.