Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Zuzana Čaputová államfő Eduard Heger (OĽaNO) kormányfővel együtt nyíltan belerángat minket az ukrajnai háborúba – jelentette ki Robert Fico, az ellenzéki Smer elnöke arra reagálva, hogy Szlovákia odaadta Ukrajnának az S-300-as légvédelmi rendszert. Fico bizalmatlansági indítványt nyújt be a kormány ellen.

 

„A több milliós S-300-as légvédelmi rendszer elajándékozása Ukrajnának olyan háborús cselekmény, amelynek beláthatatlan következményei vannak Szlovákiára nézve”

 

– jelentette ki Fico a közösségi hálón. Elmondása szerint az S-300-as rendszer a szlovákiai atomerőműveket és ipari központokat védte, emellett hatékonyabb és pontosabb, mint a Patriot légvédelmi rendszer.

 

„Čaputová és Heger elajándékozta az egyetlen szlovák tulajdonban levő légvédelmi rendszert és alternatívaként elfogadta helyette az amerikai Patriotot, amely nem a mi tulajdonunkban van, és nem is tudjuk kezelni”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Fico.

 

„Az S-300-as rendszert fel fogják használni az ukrán-orosz konfliktusban, vagyis Szlovákia nagyon hatékony fegyverrel lesz része a konfliktusnak”

 

– jelentette ki Fico, hozzátéve, hogy ezzel egyáltalán nem az ország érdekeit követték.

 

Egyúttal bejelentette, hogy a Smer vasárnap késő délután „háborúellenes” tüntetést tart a pozsonyi Slavín emlékműnél.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.