Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/ Maya Alleruzzo

 

A német baloldali kormány nagyszabású amnesztiát tervez elfogadni több tízezer illegális bevándorló számára. Nancy Faeser német belügyminiszter szaktárcája jelenleg is azon dolgozik, hogy enyhítse Németország bevándorlási törvényeit, és ennek részeként nagyjából 100 ezer migráns számára adjon egyszerre letelepedési engedélyt.

 

A tervzetet az Alternatíva Németországnak (AfD) és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) is élesen bírálta. A CDU frakciójának belpolitikai szóvivője, Alexander Throm úgy fogalmazott:

 

„A szövetségi belügyminiszter azon tervei, hogy állandó tartózkodási jogot adjon a csak megtűrt emberek tömegeinek, hatalmas ösztönzést jelente a Németországba tartó illegális migránsok számára. (…) Ha egy elutasított menedékkérelem azt jelenti, hogy mégis jogszeűen tartózkodhat valaki Németországban, akkor a menedékjogi eljárás értelmét vesztené”

 

mondta.

 hirdetes_810x300  

 

Fraeser tervei szerint szerepel az is, hogy a külföldiek tartós tartózkodási engedélyt kapnak, ha már több mint öt éve vannak az országban és jól beilleszkedettnek minősülnek.

 

Az amnesztiatervet nagyjából akkor jelentették be, mikor egy elvileg „jól beilleszkedett” örmény származású német állampolgár felhajtott a járdára Berlinben, és a tömegbe hajtott, 12 gyereket súlyosan megsebesítve, egy tanárt pedig megölve. A hivatalos álláspont szerint a gázoló „mentálisan sérült” személy.

 

Körkép.s, rmx.news

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!