Nyitókép: AP Photo/Evan Vucci

 

Egy újabb példa az “értelmetlen fegyveres erőszakra, ami gyászt hozott egy amerikai közösségre” – kezdte hagyományos július negyedikei beszédét az amerikai elnök, melyet idén beárnyékolt a chicagói lövöldözés.

 

„Kritikus pillanatban ünnepeljük július negyedikét”

 

– mondta beszédében az elnök.

 

„A gazdaságunk növekszik, de nem fájdalommentesen. A szabadságot támadják. Itthon és külföldön egyaránt. Az elmúlt napokban volt okunk azt gondolni, hogy hazánk visszafelé halad. Hogy a szabadságunk csorbul. Hogy az általunk védettnek vélt jogok már nem léteznek. Ez egy emlékeztető arra, hogy az Amerika lelkéért vívott küzdelem folyamatos, ahogyan az volt az elmúlt 200 évben is”.

 

A félidős választások közeledtével Joe Biden népszerűsége tovább ingadozik. Támogatottsága 40% körül mozog.

 

„Visszaszereztük a pandémia előtt megszokott életünket. A védőoltások majd minden amerikai számára elérhetőek. Megszüntettük a korlátozásokat. És minden kihívás dacára Amerika a legerősebb gazdaság a világon”

 

– fogalmazott az Egyesült Államok elnöke.

 

Beszéde végén Biden arra kérte az embereket, hogy az egységet válasszák a megosztottság helyett, és megismételte, hogy bár a függetlenség napja általában a nemzet összefogásának pillanata, idén ez kihívást jelenthet.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!