Nyitókép: AP Photo/Alberto Pezzali

 

Rishi Sunak új brit miniszterelnök keddi telefonhívásában az Egyesült Királyság „megingathatatlan támogatásáról” biztosította Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt – tájékoztatott az AFP ügynökség a Downing Street szóvivőjére hivatkozva.

 

Mint a DPA ügynökség emlékeztetett, Sunak mindkét elődje – Boris Johnson és Liz Truss – teljes támogatást ígért a háború sújtotta országnak. Az új miniszterelnök is arról biztosította Zelenszkijt, hogy kormánya rendületlenül segíteni fogja Ukrajnát, amelynek szembe kell néznie az orosz agresszióval.

 

„A miniszterelnök kiemelte annak fontosságát is, hogy a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) biztosítsa a nukleáris biztonságot Ukrajnában, és biztosítsa az átláthatóságot bármilyen félretájékoztatás esetén“

 

 hirdetes_810x300  

– tette hozzá a Downing Street szóvivője.

 

„Bízom benne, hogy az államaink közötti partnerség tovább fog erősödni“

 

– mondta Zelenszkij a nemzethez intézett napi beszédében az új brit miniszterelnökkel folytatott első telefonhívása után. Egyúttal meghívta Sunakot Ukrajnába.

 

Sunak kevesebb mint két hónapon belül immár a harmadik brit miniszterelnök. Ő az első olyan kormányfő, aki etnikai kisebbség tagja, és 42 évesen az elmúlt két évszázad legfiatalabb brit kormányfője.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!