Nyitókép: SITA/AP Photo/Andriy Andriyenko

 

Az ukránok legalább 88 százaléka hisz abban, hogy Ukrajna tíz év múlva az Európai Unió fejlődő országa lesz. Legalábbis ez derül ki abból a felmérésből, amelynek eredményeit hétfőn (november 7.) tette közzé a Kijevi Szociológiai Nemzetközi Intézet.

 

A felmérést 1000 fő részvételével végezték el, akiket Ukrajna egész területéről szólítottak meg, kivéve az annektált Krím-félszigetet és további területeket, melyeket már a február 24-től tartó orosz invázió előtt megszálltak az oroszok.

 

A felmérésből kiderül, hogy az ukránok többsége optimista Ukrajna EU-hoz való csatlakozásával kapcsolatban.

 

 hirdetes_810x300  

A felmérés eredményei azt is megmutatták, hogy a megkérdezettek 76 százaléka az Európai Unióban látja Ukrajna jövőjét. Csak a válaszadók 5 százaléka veszi fontolóra, hogy a háború végső soron gazdaságilag tönkretett állapotban hagyja az országot és az emberek tömeges kivándorlását okozza.

 

Ukrajna röviddel azután kérte felvételét az EU-ba, hogy Oroszország februárban kiterjedt inváziót indított. Kijev júniusban megkapta a tagjelölti státuszt. Az orosz-ukrán háborúnak több ezer civil áldozata van, a harcok pedig hatalmas területeken rombolta le a polgári infrastruktúrát.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!