Nyitókép: Twitter

 

Ukrajna vasbeton falat és egyéb erődítményeket épít a Kreml közeli szövetségesének, Fehéroroszországnak a határán, amelyet Moszkva február 24-i ukrajnai inváziójának bázisaként használt.

 

Kirillo Timosenko, az ukrán elnök hivatalának helyettes vezetője elmondta, hogy a fehérorosz határon fekvő Volyn régióban – amely Kijev szerint továbbra is veszélyt jelent – három kilométer hosszú szögesdrót falat emeltek. Hozzátette: a homokzsákok mellett árkokat is létesítettek.

 

„Ezzel még nem ér véget az „építkezés“, de további részleteket nem teszünk közzé“ – jegyezte meg Timosenko. Elmondása szerint a további munkálatok a Fehéroroszországgal is határos Rivne és Zsitomir régiókban folytatódnak.

 hirdetes_810x300  

 

Timosenko fotókat is közzétett, amelyeken a biztonsági ügynökség tagjai szögesdrótot tekercselnek le egy több mint két méter magasnak tűnő fal mellett.

 

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter csütörtökön a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy továbbra is fenyegetést éreznek Fehéroroszország részéről, de az ottani erők „passzív helyzetben vannak“. Ukrajnának több mint 1000 kilométer hosszú államhatára van Fehéroroszországgal.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!