Nyitókép forrása: SITA/Russian Defense Ministry Press Service via AP

 

Az egyik orosz tévécsatornán olyan közvélemény-kutatást mutattak be, amely arra kérdezett rá, melyik európai városra küldenének rakétát. A margón Pozsony is szóba került, mint lehetséges célpont.

 

A „felmérés” azt a kérdést tette fel, hogy hogyan kellene reagálnia Oroszországnak arra, hogy Nagy-Britannia uránmagvas lőszert ad át Ukrajnának. A bemutatott eredmény szerint a megkérdezettek 90 százaléka rakétát küldene Londonra, 7 százalék megkérné Nagy-Britanniát, hogy álljon el a tervétől, 3 százalék pedig pert indítana a nemzetközi törvényszéken a britek ellen.

 

A műsorvezető a következő felvetéssel folytatta:

 

 hirdetes_810x300  

„A szakértők azt állítják, ha mondjuk egy nem nukleáris, hagyományos rakétát küldenénk Pozsony belvárosába, valahova oda, ahol ennek az országnak a vezetői és kormányfője van, vagy például Riga, Varsó központjába, és utána azt mondanánk, hogy kaphatnak még, máshogy kezdenének el viselkedni. Ezt mondják a szakértők”

 

mondta a műsorvezető.

 

Pozsony alighanem nem véletlenül merült fel. Nemrég döntött a kormány arról, hogy 13 MiG-29-es vadászgépet ad át Ukrajnának 2000 rakétával és KUB közepes hatótávolságú légvédelmi rendszerrel együtt.

 

A videót a rendőrség osztotta meg hivatalos Facebook-oldalán, amelynek szerkesztői nem épp objektivitásukról híresek. Korábban általánosságban mindenkit orosz kollaboránsnak neveztek, aki nem az Ukrajna győzelmével járó békét szorgalmazta (ezen az alapon ide kéne sorolniuk a pápát és magát Mark Milley amerikai vezérkari főnököt, aki szintén azt mondja, hogy Ukrajna nem győzhet). Most sem maradt el erre való utalás, a videóhoz azt írták:

 

„Oroszországnak továbbra is vannak Szlovákiában kollaboránsai, akik az orosz érdekek érvényesítésén dolgoznak és ezért bármire képesek”

 

írták. Ez persze a videó tartalmán nem változtat.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.