Nyitókép: Shutterstock

 

Május 12-től az Egyesült Államok már nem kér kötelező COVID-19 elleni védőoltást az Egyesült Államokba érkező külföldi utazók és kormányzati alkalmazottaktól.

 

A Fehér Ház közleménye szerint az oltás alóli mentesség a szövetségi alkalmazottakra, a szövetségi kormány szerződéses dolgozóira és a külföldi légi utazókra is vonatkozik.

 

Az Egyesült Államokban május 11-én jár le a koronavírussal összefüggésben kihirdetett egészségügyi veszélyhelyzet. Az országban több mint egymillió ember halt meg a COVID-19 betegséggel összefüggésben.

 hirdetes_810x300  

 

„2021 januárja óta 95 százalékkal csökkent a COVID-19-hez kapcsolódó halálozások száma, és közel 91 százalékkal csökkent a kórházi kezelések száma“ – áll a Fehér Ház közleményében, hozzátéve, hogy a halálozások száma világszerte a legalacsonyabb szinten a világjárvány kezdete óta.

 

Az Egyesült Államok kormánya tavaly júniusban eltörölte a légi utasok azon kötelezettségét, hogy az Egyesült Államokba érkezéskor negatív COVID-19-tesztet mutassanak be – írja a Reuters. Abban az időben azonban a kormány hatályban hagyta az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) oltási követelményét a külföldi utazók számára.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!