Nyitókép forrása: SITA/Diana Černáková

 

Régiónk, valamint a világ békéjének és stabilitásának érdekében Ukrajna támogatása továbbra is az első számú prioritásunk marad – jelentette ki Martin Sklenár védelmi miniszter az uniós védelmi miniszterek brüsszeli találkozója után kedden.

 

A miniszterek tanácsán Ukrajna katonai támogatása volt a fő téma, valamint az ukrán haderő lőszerekkel való ellátásának biztosítása és az EU védelmi képessége.

 

A szlovák tárcavezető az ülésen azt hangsúlyozta, hogy a hadiipar gyártókapacitásának növelését szolgáló intézkedések sürgős elfogadására van szükség, hogy teljesíteni lehessen az Ukrajnának tett, egymillió lőszer leszállításáról szóló ígéretet.

 

„Az EU hiteles partner akar maradni, ezért konkrét lépésekkel elő kell mozdítanunk támogatásunk közös ambícióját. Kedden azzal a céllal találkoztunk, hogy több kérdésben is egyeztessünk, köztük keleti szomszédunk fenntartható támogatásának biztosításáról is”

 hirdetes_810x300  

 

fogalmazott Sklenár, aki kétoldalú találkozón vett részt Boris Pistorius német védelmi miniszterrel. A találkozón Sklenár Szlovákia transzatlanti irányultságának fenntartását hangsúlyozta, valamint jelezte, hogy Szlovákia haderő modernizációja folytatódni fog, és ennek keretében továbbra is a GDP legalább 2 százalékát akarja védelmi kiadásokra fordítani.

 

Teraz.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!