Nyitókép: visit-pag.com

 

Horvátországnak ismét meggyűlt a baja a piszkos strandokkal. Közülük három nem ment át a higiéniai teszteken – írja a Novi List portálra hivatkozva a TvNoviny.

 

A közelmúltban lehullott eső ürülékeket és egyéb hulladékokat sodort az egyébként idilli partokra, így a higiénikusok egy időre lezárták a strandokat. Konkrétan a Zagori-nyugati, Zagori-keleti és Bribirska strandokat a népszerű turisztikai célpont, Novalja közelében, Pag szigetén.

 

A higiénikusok az ürülék mellett enterococcusokat, azaz húgyúti fertőzést okozó baktériumokat, illetve Escherichia coli baktériumokat is találtak, amelyek számos emésztőrendszeri betegség hátterében állnak.

 hirdetes_810x300  

 

A higiénikusok mindhárom strand megtisztításán dolgoznak. A múlt pénteki vízminőség-vizsgálatok kielégítő eredményt adtak, de a vizet többször is meg kell vizsgálni, mielőtt a strandot újra megnyitnák.

 

„Ha az eredmények mindhárom strandon kielégítőek lesznek, el tudjuk távolítani az úszást tiltó táblákat” – mondta Darija Vukić Lukić, a Járási Intézet mikrobiológiai és környezetbiológiai osztályának igazgatója.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.