Nyitókép: Reuters

 

A pakisztáni Suleman Dawood (†19), aki a Titan mini-tengeralattjáró tragédiájának legfiatalabb áldozata, félt a Titanic roncsához vezető expedíciótól, és csak azért vállalta a részvételt, hogy apját boldoggá tegye apák napja alkalmából. Ezt Shahzaad Dawood nővére és Suleman Dawood nagynénje, Azmeh Dawood mondta az NBC Newsnak adott telefonos interjújában.

 

„Sulemanra gondoltam, aki 19 éves, és biztosan levegő után kapkod… Őszintén szólva bénító volt” – mondta Azmeh.

 

Miután az OceanGate-tel közölték, hogy mind az öt utas meghalt, nem akart hinni a fülének, „irreális helyzetnek” nevezte.

 hirdetes_810x300  

 

„Úgy éreztem magam, mintha valami rossz filmbe csöppentem volna, ahol a visszaszámlálás be van kapcsolva, de nem tudod, hogy valójában mit számolnak vissza. Amikor rájuk gondoltam, csak nagyon nehezen kaptam levegőt”

 

– mondta az áldozatok hozzátartozója.

 

OceanGate – Összeroppanhatott a Titan, a legénységnek esélye sem volt a túlélésre

 

Azmeh azt is elmondta, hogy ha egymillió dollárt ajánlottak volna neki, akkor sem szállt volna be a tengeralattjáróba. Testvére azonban gyermekkora óta a Titanic megszállottja volt. Rendszeresen járt múzeumokba, ahol a történelem leghíresebb hajótörésének tárgyait és töredékeit állították ki.

 

Csütörtökön az amerikai parti őrség (USCG) fedezte fel a Titan tengeralattjáró roncsát körülbelül 490 méterre a Titanic maradványaitól, amelyek a tengerfenéken helyezkednek el 3800 méteres mélységben. A tengeralattjáró katasztrófája június 18-án, vasárnap történt a merülése után.

 

A bejelentéssel véget ért egy négynapos nemzetközi kutató-mentő akció. Az illetékes tisztségviselők közleménye szerint az elemzés kimutatta, hogy a tengerfenéken talált törmelék a Titan tengeralattjáró nyomáskamrájának berobbanásának felel meg.

 

Az OceanGate Expeditions, a tengeralattjárót üzemeltető cég szerint mind az öt utas meghalt. Az áldozatok között van Stockton Rush, a cég amerikai vezetője (61), a francia mélytengeri felfedező, Paul-Henri Nargeolet (77), Hamish Harding brit üzletember (58), Shahzaad Dawood pakisztáni-brit üzletember (48) és fia, Suleman (19).

 

TvNoviny, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!