Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Susan Walsh

 

Az elmúlt 16-17 hónapban Washingtonnak többet kellett volna tennie a béke érdekében az ukrajnai háború kérdésében – jelentette ki Shea Bradley-Farrell amerikai kül- és biztonságpolitikai szakértő, a Washingtonban működő Counterpoint Institute elnöke szerdán.

 

Az Egyesült Államoknak már hónapokkal ezelőtt abban kellett volna segítséget nyújtania, hogy békemegállapodás szülessen Ukrajnában – tette hozzá az MTI-nek adott értékelésében.

 

Úgy vélte, hogy az oroszországi eseményekre gyakorlatilag nem született amerikai válasz.

 

 hirdetes_810x300  

Bradley-Farrell kifejtette azt is, hogy Ukrajna elszalasztott egy lehetőséget az orosz erők elleni ellentámadás kiszélesítésében, miközben a Kremlben átmenetileg zűrzavar keletkezett a múlt hét végén.

 

A Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz fegyveres csoport vezetője és Vlagyimir Putyin orosz elnök között a múlt héten elmélyült konfliktus következményeként az orosz államfő szorosabbra vonhatja ellenőrzését a politikai irányítás felett, és a jövőben valószínűleg nem lesz elnéző azokkal szemben, akik megkérdőjelezik a véleményét – tette hozzá Shea Bradley-Farrell, aki a budapesti Alapjogokért Központ nemzetközi kutatója is.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!