Nyitókép forrása: SITA/Fulton County Sheriff’s Office via AP

 

Az amerikai történelemben először bűnügyi nyilvántartásba vettek egy amerikai elnököt. Donald Trump csütörtökön feladta magát Georgia állam atlantai börtönében, ahol a múlt héten emeltek ellene vádat. Átesett az ilyenkor szokásos procedúrákon, levették az ujjlenyomatát, sorszámot kapott és lefotózták. Később azonban 200 ezer dollár óvadék fejében szabadon engedték.

 

Trump volt az első amerikai exelnök, akinek ilyen eljáráson kellett átesnie.

 

Mielőtt feladta volna magát Atlantában, Trump lecserélte ügyvédjét a „fehérgalléros” ügyekre szakosodott Steven Sadowra.

 

 hirdetes_810x300  

A Trump elleni vádemelés mögött Fani Willis ügyész áll, aki már októberben megindítaná a bírósági tárgyalást az ügy 19 vádlottja ellen több mint 40 vádpontban.

 

Ugyanakkor szintén csütörtökön a Képviselőház jogi bizottságának republikánus elnöke bekérte Willis és a Trump elleni szövetségi szintű vádemeléseket kezdeményező Jack Smith különleges ügyész közötti üzenetváltásokat, mert felmerülhetett a politikai indíttatás is.

 

Donald Trump volt amerikai elnök a legesélyesebb republikánus elnökjelölt-aspiráns a 2024-es amerikai elnökválasztásokon, egyben Joe Biden (egyre több kínos pillanatot okozó) demokrata elnöke fő kihívója.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!