Nyitókép: Sebastien Nogier, Pool via AP

 

Ferenc pápa szombaton elítélte a „harcos nacionalizmust”, és összeurópai választ kért a migrációra, hogy a Földközi-tenger ne váljon a „méltóság temetőjévé”. Szerinte a tengeren életüket kockáztató emberek nem törnek be Európába, hanem elfogadást keresnek – írja a TASR a Reuters és az AFP jelentései szerint.

 

Ferenc pápa a migránsok befogadása mellett szólt hosszú beszédében, amelyet a földközi-tengeri régió püspökeinek és fiataljainak franciaországi találkozóján mondott Marseille-ben.

 

„A (migráció) korunk valósága – ez a folyamat három Földközi-tenger környéki országot érint, és észszerű előrelátással kell kezelni, beleértve az európai választ is” – mondta Ferenc.

 hirdetes_810x300  

 

„Leginkább a fájdalom kiáltása visszhangzik, ami a Földközi-tengert, a „mare nostrum”-ot a civilizáció bölcsőjéből „mare mortuum”-má, a méltóság temetőjévé változtatja” – mondta Ferenc, a latin „mi tengerünk” és a „haláltenger” kifejezéseket használva.

 

A pápa a migránsok befogadásáról mondott beszédét Emmanuel Macron francia elnök előtt mondta el, akinek kormánya szigorúbb intézkedéseket tervez a migráció megfékezésére.

 

A pápa egyúttal felszólította az embereket, hogy „hallgassák meg a fájdalom kiáltását” Észak-Afrikából és a Közel-Keletről, továbbá elítélte az „elavult és harcos nacionalizmust”.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!