Nyitókép: AP Photo/Efrem Lukatsky

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap kijelentette, hogy addig nem áll készen a tárgyalásokra Oroszországgal, amíg Moszkva ki nem vonja csapatait országából. Egyúttal tagadta, hogy nyugati tisztségviselők beszéltek volna vele ilyen tárgyalásokról.

 

„(Az Egyesült Államok) tudja, hogy nem állok készen arra, hogy terroristákkal beszéljek, mert a szavuk semmit sem jelent“ – mondta Zelenszkij az NBC amerikai televíziónak adott interjújában. „El kell hagyniuk a területünket, csak ezután tud átállni a világ a diplomáciára” – hangsúlyozta.

 

Az ukrán vezető arra is felszólította az Egyesült Államokat, hogy biztosítson több pénzt Kijevnek, ezzel segítve az ukrán erőket az Oroszország elleni harcban. Emellett meghívta Donald Trump volt amerikai elnököt, hogy látogasson el Ukrajnába, és saját szemével nézze meg a konfliktus terjedelmét és következményeit.

 hirdetes_810x300  

 

Donald Trump, a jövő évi amerikai elnökválasztás esélyese élesen bírálta az Egyesült Államokat Kijev támogatása miatt, és kijelentette, hogy újraválasztása esetén 24 órán belül véget vetne a háborúnak.

 

„Ha idejön, 24 percre lesz szükségem, hogy elmagyarázzam Trump elnöknek, hogy ezzel a háborúval nem tud megbirkózni” – mondta Zelenszkij. „Tekintettel Vlagyimir Putyinra, nem hozhat békét“ –idézte a Reuters Zelenszkijt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!