Nyitókép: Sulyok Tamás, fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

A közmédia több csatornája is élő adásban közvetíti Sulyok Tamás ünnepélyes köztársasági elnöki beiktatását. A ceremónia az M1-en és a Dunán, valamint a Kossuth Rádión követhető.

 

Sulyok Tamás köztársasági elnök március 5-én lépett hivatalba, beiktatási ceremóniáját március 10-én, vasárnap délután tartják. A Szent György téri ünnepséget élőben közvetíti 14 órától az M1 aktuális csatorna, a Duna és a Kossuth Rádió.

 

A ceremónia a díszzászlóalj és a gróf Nádasdy Ferenc huszárosztály katonai tiszteletadásával kezdődik, majd a történelmi zászlók bevonulása és a történelmi egyházak áldása után Sulyok Tamás köztársasági elnök ünnepi beszédével zárul. A beiktatási ünnepségben közreműködik Kubik Anna színművész, Kacsó Hanga népdalénekes, valamint a Budapesti Ügyvédi Kamara Próká-Torok kórusa.

 

 hirdetes_810x300  

A közvetítés előtt 13:50-től az M1-en és a Dunán Imre Balázs, a közmédia műsorvezetője ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogásszal beszélget, a Kossuth Rádióban Ujhelyi Zoltán vendége Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója lesz. Az élő adás után 15 órától folytatódik mindkét stúdióbeszélgetés.

 

MTVA

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!