Nyitókép: Pavel Bednyakov / AFP

 

Az orosz hadsereg fokozza a nyugati fegyvereket rejtő ukrán raktárak elleni támadásokat – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden.

 

Sojgu szerint Oroszország „megcáfolta a nyugati fegyverek felsőbbrendűségének mítoszát”, és átvette a kezdeményezést az ezer kilométeres ukrajnai harcvonalon. Emlékeztetett arra is, hogy az Egyesült Államok készen áll arra, hogy hamarosan új, 61 milliárd dollár értékű katonai segélycsomagot nyújtson Ukrajnának.

 

„Az Egyesült Államok és szövetségesei által jelentett fenyegetésekkel arányosan folytatjuk a fegyveres erők szerkezetének fejlesztését, valamint a legnépszerűbb fegyverek és katonai felszerelések gyártásának növelését… Növeljük a logisztika központok és a nyugati fegyvereket tartalmazó raktárak elleni támadások intenzitását”

 

 hirdetes_810x300  

– tette hozzá.

 

Sojgu megismételte azt az állítását, hogy az orosz erők ebben a hónapban elfoglalták Pervomajszke, Bohdanyivka és Novomychajlivka ukrán falvakat. Az orosz védelmi minisztérium azt állította, hogy az orosz katonák nyugati fegyvereket, köztük svéd gránátvetőket és amerikai Javelin páncéltörő rakétákat foglaltak le Novomychaylivka visszafoglalása során. Az ukrán hadsereg ezzel szemben hétfőn cáfolta a donyecki Novomychaylivka elfoglalását, mondván, erői továbbra is a falu 15-20 százalékát irányítják.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!