Nyitókép forrása: körkép.sk

 

A CPAC Hungary célja nem kisebb, mint megszervezni az antiglobalista erők globális koalícióját – jelentette ki az Alapjogokért Központ főigazgatója csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) megnyitóján.

 

Szánthó Miklós emlékeztetett: az első CPAC Hungary 2022-ben egy „kinyújtott kéz” volt a tengeren túli és európai konzervatívok felé az „Isten, haza, család” hármasegységét civilizációs minimumként ajánlva.

 

Azt mondta, a tavalyi eseményük a jobboldali együttműködés mélyítéséről szólt, idén pedig akcióba lendülnek. „Le kell csapolnunk a mocsarat júniusban Brüsszelben és novemberben Washington-ban is” – jelentette ki a főigazgató.

 

 hirdetes_810x300  

Beszéde kezdetén megjegyezte: „Budapest nem Brüsszel”, és ezt az is mutatja, hogy a CPAC-re nem azért nem jöhettek be többen, mert a rendőrség be akarja záratni az eseményt, hanem mert telt ház van.

 

Szánthó Miklós később úgy fogalmazott: „bolsevikból bolsewoke lett”, és azért van szükség „woke-talanításra”, mert a neomarxista társadalmi mérnökösködés ugyanazt akarja aláásni most is, mint száz évvel ezelőtt a marxista: a rendet, a szabadságot és a biztonságot.

 

Az Alapjogokért Központ főigazgatója jelezte: a konzervatív oldalon hisznek a teremtés és a természetes dolgok rendjében. Hisznek a nemzetek szabadságában, a közösség tagjainak egymás iránti lojalitásában, abban, hogy többség és igazság összeszervezhető. És hisznek a béke alapjában, a biztonságban, abban, hogy „meg kell védeni határainkat, családjainkat és gyermekeinket” – emelte ki, hozzátéve, hogy az élet pártján állnak.

 

Közölte: a woke-őrület azonban mindent „a feje tetejére akar állítani”, mert szerintük minden csak társadalmi konstrukció. Sőt, jelenleg a szabadság nevében már nem elég, hogy bárki kilóghat a sorból, hanem a haladás nevében be kell tiltani minden sort, mivel az sérti az abból kilógók érzékenységét – jelezte.

 

Szánthó Miklós ennél sokkal komolyabb problémának nevezte, hogy az ideológia- és érzelemvezérelt gondolkodásmód, a woke a külpolitika rangjára emelkedett Brüsszelben és Washingtonban.

 

Megjegyezte: már hozzászoktak ahhoz, hogy a jog New York-i vagy luxemburgi bírósági üléstermekben nem a politika gátja, hanem eszköze lett. Ahhoz is, hogy a liberális demokráciát exportálni kell „a történelmileg nem megfelelő fejlődésű” országokba, illetve a jogállamisági eljárásoknak vagy uniósforrás-visszatartásoknak a jogi alapja az, hogy éppen szuverenista kormány van hatalmon Varsóban, Pozsonyban vagy Budapesten.

 

Újdonságnak nevezte viszont, hogy a nem is olyan rég még „szeretkezz, ne háborúzz!” feliratú pólót hordó és „peace, love, happiness-re” bulizó, elvileg pacifista elit háborús pszichózisba került, és szótárából kikopott az a szó, hogy béke.

 

Tegnap mindenkit antiszemitizmussal vádoltak, ma „cinkosan összekacsintanak a Hamász-párti tüntetőkkel” – jelentette ki Szánthó Miklós. És ők azok, akik tegnap még bármely férfi ellen metoo-kampányt indítottak, ha akár csak rosszul nézett, ma viszont szerintük az áldozat hibája, ha „a hátán öv vagy könyv csattan”, persze csak akkor, ha az illető jobboldali nő – fűzte hozzá.

 

Az Alapjogokért Központ főigazgatója a woke lényegét az eltörléskultúrával és a politikai korrektséggel szemléltette, amikor a dolgokat már nem lehet nevükön nevezni, mert valami valamilyen szempontból biztosan sért valakit.

 

Azonban hangsúlyozta:

 

„őszintén kell beszélnünk és nevén kell neveznünk a dolgokat, ha el akarjuk űzni ezt a mocsári szörnyet, a woke kísértetét, mely most új gúnyában újra bejárja Európát, és sajnos Amerikát is”.

 

Összefogást sürgetett a konzervatív oldalon, mondván, „sokkal több az, ami összeköt, mint ami szétválaszt”. Rend, szabadság, biztonság, ez a józan ész, a szuverenisták válasza a woke-globalizmusra – jelentette ki.

 

„Mi vagyunk a wokebusters, woke-talanítunk, lecsapoljuk a mocsarat Brüsszelben és Washingtonban is”

 

zárta szavait Szánthó Miklós.

 

MTI

Megosztás:
Címkék: cpac CPAC Hungary

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!