Nyitókép: REUTERS/Alexander Ermochenko

 

A csütörtöki támadásban az orosz erők csapást mértek a vasúton szállított nyugati fegyverekre és katonai felszerelésekre a kelet-ukrajnai donyecki régióban. Az orosz védelmi minisztérium ezt pénteken jelentette be, mondván, hogy erői Harkiv térségében lévő vasúti létesítményeket is célba vették.

 

Az Ukrzaliznycia ukrán vasúttársaság közölte, hogy három vasúti alkalmazott meghalt, négyen pedig megsebesültek egy orosz rakétatámadásban Donyeck térségében. Ugyancsak csütörtökön az ukrán hatóságok szerint tíz civil megsérült egy vasúti létesítmény elleni orosz támadásban a harkivi régióban található Balakliya városában.

 

Az ukrán regionális tisztviselők és az Ukrzaliznycia a vasúti infrastruktúra elleni halálos támadások számának növekedéséről számoltak be. „Rögzítettünk vasúti logisztikával kapcsolatos támadásokat, amelyek elsősorban polgári létesítményeket érintenek” – mondta Olekszandr Percovszkij, az Ukrzaliznycia társaság személyszállítási osztályának vezetője.

 hirdetes_810x300  

 

Egy meg nem nevezett magas rangú ukrán tisztviselő azt mondta az AFP-nek, hogy Oroszország fokozta a vasúti infrastruktúra elleni támadásokat, hogy megzavarja a katonai rakományok mozgását, beleértve a nyugati katonai segélyt is. Elmondása szerint az intenzívebb halálos támadások célja a vasúti létesítmények megsemmisítése, valamint a katonai rakomány szállításának és mozgásának megbénítása a tervezett orosz offenzíva előtt. „Ezek a szokásos lépések a támadás előtt” – mondta a forrás.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!