Az idei választási kampányban is egyre nagyobb teret nyert az internet, mely továbbra is a legolcsóbb és az egyik leghatékonyabb módja a választók meggyőzésének.

 

A csütörtökön reggel 7-től kezdődő kampánycsend előtt azonban még érdemes szemügyre vennünk, ki milyen videóval próbálta felhívni magára a figyelmet. Természetesen a teljesség igénye nélkül. A politikával szemben kritikusabbak számára pedig tartogatunk egy-két érdekesebb videót is cikkünk végén.

 

Berényi kisfilmje mögé utasította a Most-Híd kampányvideóit

 

 hirdetes_810x300  

Berényi József alig egy perces kampányvideóját (melyet a többi MKP-s jelöltek is modifikáltak saját magukra) szerda éjféli 32 823-an nézték meg, és ezzel több mint 6000 megtekintéssel rávert Bugár Béla kampányvideóira (igen, neki több is volt). Az MKP „Egy szavazat is számít” című videója pedig kétszer akkora népszerűséget szerzett (18 701 megtekintés), mint a Most-Híd összes pártvideója együtt.

 

Forrás: Youtube

 

Forrás: Youtube

 

Aki megnézné a Most-Híd videóit, az kattintson ide.

 

Egyébként az MKP azon kevesek közé tartozik az idei választásokon, akik nem egyetlen személyre építették a kampányukat. Érdemes megtekinteni Menyhárt József kampányzáró beszédét, és a Fiatal Függetlenek kampányvideóját.

 

Fico versus Procházka

 

A Smer és a Sieť esetében is egyetlen személyre épül a kampány, vagyis nincs külön videója a párt elnökének. Fico és a Smer tekintélyes, 359 387 megtekintést mondhat magáénak.

 

Forrás: Youtube

 

Procházkáék a maguk 577 330 megtekintésével azonban rendesen rávernek a komránypártra is. Nem beszélve arról, hogy igencsak népszerűek a politikai felelősségvállalásról szóló kisvideóik, amelyeket eddig egyenként 150-200 ezer ember nézte meg.

 

Forrás: Youtube

 

Igor Matovič és az OľaNO is viszonylag jól teljesített, pedig kampányvideója még a Most-Híd videóinál is igénytelenebb. Összesen 68 332-es nézték meg.

 

Forrás: Youtube

 

Viszonylag jól teljesített az SaS és Richárd Sulík is. A párt reklámfilmje öszesen 48 865 megtekintést tudhat magáénak, Richard Sulík személye pedig nagyon dominál, ő ugyanis 65 682 megtekintést kapott. Érdemes azonban megjegyezni, hogy mindkét videó középpontjában Sulík áll.

 

Választási spot 2016 SaS, Forrás: Youtube

 

Választási spot 2016 Richard Sulík, Forrás: Youtube

 

A választási videókampány abszolút vesztesei

 

Ján Figeľ és  a KDH valamint Andrej Danko és az SNS a nézettség végén kullognak. Az SNS spotját 15 173-an nézték meg, a KDH-ét összesen 2813-an.

 

Forrás: Youtube

 

Forrás: Youtube

 

És egy kis irónia illetve szarkazmus a kampánycsend kezdete előtt:

 

Forrás: Youtube

 

Forrás: Youtube

 

Körkép.sk

Nyitókép: shakespearemedia.com.au

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!