Kezdhetnénk úgy az egészet, hogy hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy hercegnő, aki unalmában gondolt egy nagyot. Kezdhetném, de miért legyen mindez az Óperenciás tengeren túl, amikor ez itt történik a Duna mellett, Komáromban. Nincs hercegnő, nincs palota, csak egy gondolkodó, kreatív és merész nő, Papp Vargha Katalin és vállalkozása egy sokat sejtető névvel: CHOCOMAZE (szerk. csokilabirintus).

Egy lány, aki szereti a csokit

Mielőtt rátérnénk a jelenre és a jövő vízióira, tekintsünk egy cseppet vissza. Vajon minek a hatására született meg egy 24 éves fiatal nő gondolataiban az ötlet, hogy egy ritka vállalkozást indítson? Beszélgetésünk során kiderült – bármennyire meglepő -, hogy nem a Roald Dahl által kreált csokigyár volt a motiváló, de még csak nem is Johnny Depp fergeteges alakítása. Ami viszont egyértelműen kiderült, az az – ez már nem is annyira meglepő -, hogy Kata szereti a csokoládét, és gyerekkorában is szerette.

A csokimanufaktúra mesés világa

Persze melyik gyerek nem szereti a csokoládét, tehetjük fel a kérdést. Mégsem lesz minden gyerekből egy különleges csokoládé manufaktúra tulajdonosa. Kell hozzá még egy talpraesett egyetemista lány, aki a Belgiumban töltött tanulmányai során egy projektmunka keretén belül megismerkedik a csokoládé készítés rejtelmeivel. A projektmunka során többször ellátogat a helyszínre és akarva-akaratlanul belecsöppen egy világba, amely világ a csokimanufaktúra mesés, ízletes világát jelenti. Ekkor fogalmazódik meg benne először egy saját csokoládé manufaktúra gondolata. Az egyetemi tanulmányok után Kata azon szerencsések közé tartozott, aki könnyen el tudott helyezkedni. Azonban a kreativitás hiánya a munkában előrevetítette, hogy változtatnia kell. Eltelt néhány hónap és idén tavasszal eldöntötte, saját kezébe veszi sorsát és új alapokra helyezi életét. Ezen új alap, pedig miért ne legyen egyben saját vállalkozása, a belgiumi ötletmorzsát alapul vevő csokimanufaktúra.

Belgiumban tanult

 hirdetes_810x300  

Az első lépés újra Belgiumba vezette, ahol a wieze-i Csokoládé Akadémián Philippe Vancayseele chocolatier vezetésével megtanulhatta a csokoládékészítés csínját-bínját. Közel fél évvel a döntés és a sok-sok átkísérletezett éjszaka után, valamint a bürokrácia sűrű és veszedelmes dzsungelén átverekedve végre sikerült elindítania a CHOCOMAZE csokoládé manufaktúrát. A koncepció előkészítésével párhuzamosan megtalálta a helyszínt, beszerezte az alapanyagokat és megvásárolta a gyártáshoz szükséges eszközöket. Végezetül belekezdhetett a személyreszabott csokik professzionális kivitelezésébe.

Mi a legfontosabb, amit érdemes tudni a CHOCOMAZE-ről? Mint azt korábban leírtam, Kata a kreativitás hiánya miatt is kezdett ebbe a különleges vállalkozásba. Az alkotás iránti vágyat azonban nem tartja meg magának, hanem mindenkit ösztönöz saját fantáziája szabadon engedésére. Tudniillik a CHOCOMAZE csokoládékat saját magunk tervezhetjük meg. Akár a gyümölcsösben szeretünk elveszni, akár magevők vagyunk, vagy az életünket szeretnénk megfűszerezni egy kicsit, mindenki megtalálhatja a maga kedvenc összeállítását. Hihetetlen, de sok millió kombináció közül válogathatunk. (szerk. Az általam tervezett pekán diós, málnás, epres, hibiszkuszos csokoládé ízét még sokáig nem felejtem el, de már vannak egyéb világmegváltó csoki elképzeléseim, amik megvalósításra várnak.)

A folyékony csokoládé hömpölyög a gépekben, sorakoznak a feltétek, az internetes áruház fogadja a rendeléseket, lehet likeolni a facebookon, egyszóval minden készen áll a rendelések felvételére és arra, hogy bárki megrendelhesse saját ízléséhez igazított csokoládéját. Rajta hát, legyünk kreatívak, hogy anyukák, apukák, barátok, baratnők, nagymamák, nagypapák, kollégák, főnökök, szomszédok és nem szomszédok mind-mind kaphassanak és ehessenek valami egyedit és ízleteset!

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához, de követhetsz minket a Tumblr-en és a Twitteren is!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!