Nyitókép: europarl.europa.eu

 

Az Európai Parlament kezdeményezésére ingyen vonatbérletet kapnak a 18 éves fiatalok, hogy bejárhassák az EU-t. A programra ismét lehet regisztrálni.

 

 

A Parlament 2014-es európai ifjúsági rendezvényén (EYE) született kezdeményezésnek köszönhetően 2018-ban nagyjából 30 ezer 18 éves európai fiatal kapott ingyen Interrail vonatbérletet a Fedezd fel az EU-t (Discover EU) névre keresztelt program legelső szakaszában. A program újabb szakaszában újabb 20 ezer fiatal juthat majd ingyen vonatbérlethez.

 hirdetes_810x300  

A Fedezd fel az EU-t kezdeményezésről bővebben:

  • A jelentkezés újabb szakasza 2019. május 2. 12 órától, 2019. május 16. 12 óráig (CEST) tart.
  •  2018-ban nagyjából 30 ezer fiatal élt a lehetőséggel és utazott Európában. Magyarországról majdnem 400-an, Szlovákiából 212-en utaztak az ingyenes vonatbérlettel.
  • A jelenlegi körben azok az európai állampolgárok jelentkezhetnek, akik 2000. július 2-a és 2001. július 1-e között születtek.
  • A résztvevők minimum egy, maximum 30 napot utazhatnak, legalább egy külföldi országba, 2019. augusztus 1-e és 2020. január 31-e között.
  • Az utazás nagy részét vonattal kell megtenniük, de lehetőség van busszal vagy komppal is utazni. A repülővel való utazás csak különleges esetekben lehetséges, ha nincs más elérhető közlekedési eszköz (például, ha a fiatalok félreeső területekről érkeznek).
  • A fogyatékkal élő résztvevőknek külön segítséget nyújtanak, például állják egy kísérő vagy vakvezető kutya utaztatását is.

 

További részletek az Európai Ifjúsági Portálon olvashatók.

 

Európai Parlament és europa.eu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!