Nyitókép: körkép.sk/kpa

 

Ezen a héten vallásos előadást és festészeti kiállítást követhet Rimaszombatban, szombaton pedig falunap lesz Feleden. Talán a legérdekesebb program Kőhegyen (Lukovištia) lesz, méghozzá pálinkaverseny és kóstoló. Minden kedves olvasónknak nagyon jó szórakozást és kellemes pihenést kívánunk!

 

  1. Július 2-án (kedden) 14:00 órakor Rimaszombatban a Magyar Közösségi Házban Erdélyi Géza püspök előadást tart

 

                        Vallásos elemek a felvidéki irodalomban –  címmel.

 

 hirdetes_810x300  

A Szövetség a Közös Célokért Rimaszombati Területi Irodája szervezésében július 2-án, kedden 14:00 órai kezdettel a Magyar Közösségi Házban (Daxner u. 35.) Erdélyi Géza nyugalmazott református püspök tart előadást Vallásos elemek a felvidéki irodalomban címmel.

 

 

  1. Július 15-ig lesz látható Rimaszombatban a Városháza Galériában

                                

Bozó Ágnes festőművész  kiállítása.

 

„Az életben vannak pillanatok, mikor különösen hálás vagy minden mosolyért, kevés szóért, ölelésért, érintésért és a segítő kézért. Aztán meglátsz valahol egy fotót, ami megérint. Megnézed ma, holnap és holnapután is. Folyton azt kérdezed magadtól, mit akar nekem mondani?! Aztán kezedbe fogod az ecsetet és a kép életre kel a vásznon előtted” – írja egyik képe alá Bozó Ágnes, akinek az első kiállítását a Városháza Galériában nyitották meg a napokban, s az július 15-ig lesz látogatható.

 

 

  1. Július 6-án (szombaton)  egész napos programmal várja Feleden a

                                   

XVII. Feledi Falunap.

 

Gazdag kulturális- és sportprogrammal várja a falu és a környék lakóit a Feledi Falunap, amely tizenhetedik alkalommal kerül megrendezésre. Az idén sem maradhat el a focitorna, de bemutatkoznak a község kulturális csoportjai is.

 

 

  1. Július 6-án (szombaton) 10:00 órakor Kőhegyen (Lukovištia) 

                                  

Nemzetközi Pálinka Kóstoló.

 

Kőhegy község (Lukovistia) híres pálinka főzdéje szervezésében 30 főzde 270 fajta párlatát kóstolhatja, amelyek három országból származnak. Szlovákiából, Magyarországról és Ausztriából. A klasszikus gyümölcspárlatok mellett találkozhat speciális gyümölcsök párlatával is. Különlegesség a paradicsomból készült pálinka lesz, melyet az osztrák Gratz-ban főztek.

Több információ:  Obecný úrad Lukovištia – 047/5690 101, [email protected]

 

 

Összeállította:  Mede Géza

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!