Nyitókép: www.tovarapredaj.sk

 

A Lidl üzletlánc október 7-től, azaz hétfőtő indítja el a webshopját.

 

A Lidl ezzel a lépéssel a Tescohoz csatlakozik. Ez az üzletlánc ugyanis már évek óta működtet e-shopot, melynek keretén belül egyenesen a vásárlók házáig szállítja a megvásárolt termékeket.

 

 hirdetes_810x300  

A Lidl e-shopja azonban egy kicsit másabb lesz, itt ugyanis nem lesz lehetőség élelmiszer, illetve zöldség és gyümölcs megvásárlására.

 

A Lidl kínálatában csak olyan termékek lesznek, amelyek hetente változnak – hobby szerszámok, ruhák és gyerekáru.

 

„Az élelmiszerek online eladását egyelőre nem tervezzük, mivel számunkra ez a fajta eladás gazdaságilag nem tűnik életképesnek“

 

– mondta Tomáš Bezák, az üzletlánc szóvivője.

 

Bezák szerint az élelmiszerek biztonságos kézbesítése drága lenne, viszont a fogyasztási cikkeket klasszikus futárszolgálattal, illetve postával is tudják kézbesíteni.

 

Új lehetőséget kínál a vásárlóknak

 

A Lidl elsősorban továbbra is élelmiszerek eladásával fog foglalkozni.

 

„A fogyasztási cikk nálunk csupán kiegészítő termék“

 

– mondta Bezák.

 

Ľubomír Drahovský üzleti elemző szerint az olyan nagy üzletlánc számár mint a Lidl, aki hetente változtatja a fogyasztói árucikkeit, remek megoldást jelent az e-shop.

 

„Ez a webshop azoknak a fogyasztóknak kínál majd lehetőséget, akik a hagyományos boltok heti kínálatairól lemaradtak“

 

– jelentette ki Drahovský, majd hozzátette: ezzel a vásárló egy második esélyt kap arra, hogy megvásárolja azt a megfelelő méretű ruhát vagy munkaeszközt, amit a boltban már nem talált meg.

 

Hűségprogram is készül

 

A Lidl a Szlovák Postán vagy a Geis futárszolgálaton keresztül fogja kiszállítani a csomagjait a vásárlóknak. Azt még egyelőre nem tudni, hogy a Lidl mekkora díjakat fog felszámlázni a szolgáltatásokért.

 

A Lild cseh e-shopja ezer cseh korona (kb. 39 euró) felett ingyenes kiszállítást biztosít, egyébként nem egész 3 eurót számláz fel a klasszikus csomag kiszállításáért.

 

A Szlovákiában elindított e-shop mellett a Lidl jövő évtől egy hűségprogram elindítását is tervezi. A vásárlóknak csupán annyi lesz a dolguk, hogy az okostelefonjukba letöltsenek egy alkalmazást, melynek köszönhetően különféle kuponokat, illetve kaparós sorsjegyeket kaphatnak.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.