Nyitókép: Budapest, 2020. március 5. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2020. március 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a koronavírus magyarországi megjelenése után hangsúlyozta, hogy az emberek életének megvédése az első. A kormányfő szerint „most a józan ész diktálja a szabályokat”.

 

Orbán szerint legkésőbb kedden születik döntés arról, hogy megtartják-e március 15-én a központi ünnepséget. Ha az európai helyzet romlik, akkor kedden lemondják a központi ünnepséget, ha viszont úgy látják, hogy erre nincs szükség, akkor nem – tudatta a magyar miniszterelnök.

 

Orbán Viktor szerint más rendezvények esetében a szervezőkre bízzák a döntést, azonban ha a helyzet súlyosbodik, akkor az operatív törzs tud rendezvényeket betiltó döntéseket is hozni.

 hirdetes_810x300  

 

A kormányfő emellett együttműködést és megértést kért az emberektől is, ha azt tapasztalják, hogy a vírus elleni küzdelem kényelmetlenséggel is jár. Azt is kérte, ne bagatellizálják a helyzetet, de ne is keltsenek pánikot.

 

Magyarországon csütörtök estére háromra nőtt az igazolt koronavírusos megbetegedések száma, Brazíliában pedig karanténba került egy magyar állampolgár.

 

A magyar kormány weboldalt is indított a koronavírussal kapcsolatos friss adatok közlésére, ahol aktuálisan nyomon követhető többek között a fertőzöttek száma is.

 

hirado.hu, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!