Nyitókép forrása: Párkányi Városi Hivatal

 

Az Ister-Granum EGTC közreműködésével az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program (www.skhu.eu) keretében Párkány város pályázata támogatásban részesült.

 

 

Az Ister-Granum EGTC 2012-ben kezdett el foglalkozni a régióban helyi termék hálózat kialakításával. Azóta több pályázat keretében valósultak meg projektek. Feltérképezésre kerültek a termelők, akik kiadványok keretében is bemutatásra kerültek. Oktatási tevékenység, és rendezvényszervezés is megvalósult a támogatásoknak köszönhetően.

 

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program támogatásának keretében valósíthatja meg az EGTC – tíz partnerrel együttműködve – eddigi legkomolyabb projektjét. A projekt résztvevői: Párkány és Nagymaros városok, Szőgyén, Muzsla és Bajót községek, Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület, Esztergomi Környezetkultúra Egyesület, a Natur Products és a Szivek Pince vállalkozások.

 

Párkány városprojektjének támogatása: 866 200 euró

 

A projekt neve: CB_SALES

A projekt száma: SKHU/1802/3.1/046

A Projekt megvalósításának kezdete: 2020.01.01

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.12.31.

 

A projekt keretén belül Párkány városa, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület partnerségben hajt végre fejlesztéseket.

 

Párkány főutcáján, az önkormányzat tulajdonában lévő 36-osszámú épület kerül felújításra, melynek következtében megnyílik a VIZA központ (a Régió Háza/House of the Region). Az épület átközlekedési lehetőséget biztosít a városközpont és a Vadas termálfürdő között. Ezáltal jó lehetőség nyílik majd a régió helyi termelőinek terményeik és termékeik bemutatására, valamint értékesítésére. A külső tér helyi termelői piac elindítására nyújt lehetőséget. A projekt keretén belül kerül majd sor a szükséges eszközök, asztalok, padok beszerzésére is.

 

Az projektben résztvevő partnerek arra törekednek, hogy a régió helyi gazdálkodóitól a helyi terméket és élelmiszert vásárló emberek száma növekedjen. Ily módon a projekt hozzájárul a TAPE második specifikus célkitűzéséhez is, a helyi termékpiac integrációjához az Ister-Granum régiójában.

 

További információt a projekttel kapcsolatban az alábbi elérhetőségen kérhet: Párkány Város, Szabadság tér 1, 943 01 Štúrovo, Szlovákia

 

 

Kapcsolattartó a sajtó felé: Ing. Agnesa Dudášová, kommunikációs asszisztens, email: [email protected].

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!