Nyitókép forrása: a szlovák rendőrség facebook-oldala

 

Koronavírusos lett, majd kórházba került az egyik maszkellenes rendbontó, aki november elején összetűzésbe keveredett a rendőrökkel a pöstyéni Lidl-ben. Az esetről itt számoltunk be. A SME szlovák napilap információi szerint a férfit nehéz lefolyású koronavírusfertőzéssel szállították a bajmóci kórházba, ahol oxigént adnak neki.

 

Az oxigénmaszkkal vagy ún. high flow terápiával történő kezelés az utolsó lehetősége a súlyos lefolyású koronavírusos betegeknek mielőtt lélegeztetőgépre kapcsolnák őket. A maszkviselés ellen tiltakozó férfi is ilyen terápiát kap, lélegeztetőgépre a SME információi szerint egyelőre nincs szüksége.

 

Mint a lap megjegyzi, könnyen előfordulhat, hogy a kórházban fekvő férfi épp a november 4-i LIDL-s incidens során kapta el a vírust, tehát két héttel ezelőtt. A rendbontók csoportja akkor elutasította, hogy maszkot viseljen az üzletben, a szóbeli adok-kapok pedig a rendőrökkel való fizikai erőszakba torkollott.

 

 hirdetes_810x300  

A SME szerint annyi biztos, hogy nem valamelyik ex-katona került most kórházba, egyikük ügyvédje szerint a férfiaknak nincs egészségügyi problémája.

 

A rendőrök elvesztették a türelmüket. Keményen felléptek a maszkellenesek ellen a pöstyéni Lidlben (videó)

 

A bíróság rács mögé zárta az egyik Lidl-es szájmaszkellenes személyt. Vizsgálják a Facebookon agresszíven kommentelők szavait is

 

sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.