Nyitókép: KressInsel/Wikipedia (Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International)

 

A kontrakty.ua híre szerint az ukrán főváros lakosai petíciót nyújtottak be az önkormányzathoz, amelyben azt követelik, hogy az idén Kijevben ne állítsák fel a mindenki karácsonyfáját – közölte a Kárpát Hír.

 

A kijeviek szerint háború idején nem helyénvaló az ünneplés. Erre csak a győzelmet követően kell majd sort keríteni. A petíciót közzétették a kijevi önkormányzat honlapján, és alig fél nap alatt összegyűlt a szükséges támogatói aláírás. A petíció szerzője, egy bizonyos Natália Popovics szerint azt a pénzt, amit az ünnepi fenyőfa állítására szántak, inkább a hadseregnek és a belső menekülteknek kellene adományozni. A karácsonyt és az újévet pedig mindenki ünnepelje az otthonában a saját belátása szerint.

 

Az állampolgári kezdeményezést a karácsonyfák állításának mellőzéséről már Ukrajna más vidékein is felkarolták. Ugyanakkor a portál megjegyzi, hogy a kijevi önkormányzat november 8-án eldöntötte, hogy lesz a fővárosnak karácsonyfája, amit ráadásul az ukrán nemzeti színekkel fognak kivilágítani és feldíszíteni. Vitalij Klicsko polgármester szerint azonban a kérdést még nem döntötték el véglegesen. Ünnepi hangulatra szükség van, de nagy bulik biztosan nem lesznek, mondta Kijev polgármestere.

 hirdetes_810x300  

 

Kárpáthír nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!