Nyitókép: AGEL

 

A komáromi AGEL kórház egészségügyi dolgozói nap mint nap életeket mentenek. Azonban még nekik részt kell venniük a legmodernebb ismereteket adó képzéseken, specifikus tudásuk és képességeik tesztelésével és igazolásával – függetlenül attól, hogy a kórház melyik osztályán dolgoznak.

 

A komáromi AGEL kórházban december óta két szakaszban zajlik az életfunkciók azonnali támogatásáról szóló tanfolyam minden egészségügyi dolgozó számára. A képzést a Merea a.s. vezeti és két képzési szakaszra osztották fel.

 

Az első szakasz még 2022 decemberében kezdődött, most pedig már a második szakasszal folytatódik a képzés. Nyolc óra alatt az oktatók egyénileg foglalkoztak az egészségügyi dolgozókkal, elsősorban a gyakorlati részen van a hangsúly, ahol a komáromi kórház dolgozói próbálják és begyakorolják az újraélesztést, a légutak átjárhatóságának biztosítását valamint a vérzés megállítását.

 

 hirdetes_810x300  

„Kórházunk minden egészségügyi dolgozója elvégezte a képzést, modellezett helyzetekben is gyakorolhatták elméleti tudásukat. A tanfolyam magas szakmai színvonalon zajlott, amit minden résztvevő nagyra értékelt. A kórházban bármilyen életveszélyes helyzet előfordulhat, ezért szükséges, hogy mindezen helyzetek megoldását elsajátítsák, hogy azokat időben és helyesen tudják megoldani”

 

mondta PhDr. Bozsaky Csaba.

 

fotó: AGEL
fotó: AGEL
fotó: AGEL
fotó: AGEL

 

Körkép.sk/AGEL-közelmény

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!