Nyitókép forrása: Brüsszel, 2023. június 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth Rádiónak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) brüsszeli képviseleti irodájában az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozása idején 2023. június 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Olyan idők jönnek, amikor a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak, ezért minden nap erősíteni kell saját védvonalainkat és rendvédelmi szerveinket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendészettudományi karának tisztavató ünnepségén.

 

A kormányfő beszédében kiemelte: olyan időket élünk, amikor a világ alapjaiban reng, „ez alól mi magyarok sem vagyunk kivételek”, hiszen „a rengés epicentruma közvetlenül a szomszédunkban van”. A háború Magyarország szomszédságában zajlik, és közben délről migránsok ezrei „ostromolják határainkat” – fogalmazott.

 

Hangsúlyozta: szükség van erős országra, erős kormányra, erős gazdaságra, erős hadseregre és nem utolsósorban erős rendvédelmi szervekre. „Ki kell képeznünk és fel kell vérteznünk magunkat” – jelentette ki Orbán Viktor.

 

 hirdetes_810x300  

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!