Nyitókép: AP/Luca Bruno

 

A dél-európai országokban uralkodó rendkívül forró nyarak végleg megváltoztathatják a turisták és nyaralók szokásait, akik már a hűvösebb országokat választják nyaralóhelyül, vagy a tavaszi, őszi hónapokban nyaralnak – hívták fel a figyelmet a szakértők és turisztikai szervezetek.

 

Az Európai Turisztikai Bizottság (ETC) adatai szerint a tavalyi évhez képest tíz százalékkal csökkent azoknak a száma, akik június és november között terveznek a Földközi-tengerhez utazni.

 

Ezzel szemben az idegenforgalmi szervezetek fokozott érdeklődést tapasztaltak olyan desztinációk iránt, mint a Cseh Köztársaság, Dánia, Írország és Bulgária.

 hirdetes_810x300  

 

„Arra számítunk, hogy a jövőben a kiszámíthatatlan időjárás nagyobb hatással lehet az európai nyaralóhelyek kiválasztására” – mondta Miguel Sanz, az ETC vezetője. Hozzátette: a fő kirándulási hónapnak számító augusztusban azt észlelte, hogy csökkent a külföldre utazni hajlandók száma. Ezzel szemben sok európai az őszi nyaralást fontolgatja.

 

A Reuters felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány idején érvényben lévő korlátozások enyhítése után ismét megnőtt a külföldi nyaralások iránti igény. Az utazási irodák eddig nem sok olyan esettel találkoztak, hogy az ügyfelek a magas hőmérséklet miatt mondták volna le nyaralásukat, de ez a jövőben változhat.

 

A meteorológusok előrejelzése szerint ezen a héten a hőmérséklet Európában megdöntheti a jelenlegi 48,8 Celsius-fokos rekordot, amelyet 2021 augusztusában mértek Szicíliában. A Reuters hozzáteszi, hogy a turisták és a nyaralók szokásainak ez a változása károsíthatja azon országok gazdaságát is, amelyek a nyári hónapokban erősen támaszkodnak az idegenforgalmi bevételekre. Ilyen például Görögország, Olaszország vagy Spanyolország

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!