Nyitókép: European Union

 

Az Európai Bizottság kedden elindította a DiscoverEU kezdeményezés utolsó pályázati körét, amely április 30-án, kedden ér véget, és fiatalok ezrei utazhatnak ingyenesen vonattal Európa-szerte.

 

Az EB közlése szerint 35 500 utazási utalvány áll rendelkezésre. A 2005. július 1. és 2006. június 30. között született fiatalok egy ötkérdéses EU-val kapcsolatos teszt és az Európai Ifjúsági Portálon egy további kérdés teljesítése után szerezhetnek ingyenes vonatjegyet. Ennek köszönhetően 2024. július 1-jétől 2025. szeptember 30-ig akár 30 napig utazhatnak Európában.

 

Az Európai Ifjúsági Hét keretében meghirdetett felhívására az EU-ból és az Erasmus+-országokból – köztük Izlandról, Liechtensteinből, Norvégiából, Észak-Macedóniából, Szerbiából és Törökországból – pályázhatnak.

 hirdetes_810x300  

 

A jegytulajdonosok igénybe vehetik a DiscoverEU Kulturális útvonalat is, amely az Ifjúság Európai Éve 2022 kezdeményezése, és különböző kulturális célpontokat ötvöz. Meglátogathatják Európa Kulturális Fővárosait, amelyek szerepelnek az UNESCO Világörökség listáján, az „Európai Örökség” megjelölésű helyszíneket vagy az „Access City Award” jelölésű (mindenki számára jobban elérhető városok) helyszíneket .

 

A résztvevők kedvezménykártyát is kapnak, amely több mint 40 000 lehetőséggel rendelkezik a tömegközlekedés, a kultúra, a szállás, a vendéglátás, a sport és egyéb szolgáltatások területén a jogosult országokban.

 

A Bizottság 2018 júniusában indította útjára a DiscoverEU kezdeményezést, és azóta több mint egymillió fiatal jelentkezett a rendelkezésre álló 284 000 utazási utalványra.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!