Tegnap a kínai államfő Hu Csin-tao szlovákiai látogatása során megtapasztalhattuk, milyen az, amikor visszatérnek a 89´előtti diktatórikus  módszerek. Az elnöki palota előtt a kínai rezsim ellen tüntető tömeg összecsapott a helyszínen felügyelő fekete öltönyös  kínai titkosszolgálati tisztekkel és piros sapkás ellentüntetőkkel, akik a demonstrálók kezéből sorra tépdesték ki a transzparenseket, és fizikai erőszakra is sor került. A megmozdulás során több ismert szlovák közéleti személyiség is megsérült, vagy elő lett állítva. A szlovák rendőrség mindeközben érthetetlen(?) módon tétlenül figyelte, ahogy a kínaiak verik a szlovákokat.

Szégyen és gyalázat, ami történt.  

 

Egy érdekes adalék mindehhez: A mai parlamenti ülés végén az ellenzék képviselője, Vladimír Palko javasolta, hogy a kínai államfő szlovákiai látogatása kapcsán a parlament tárgyaljon meg egy nyilatkozatot, mely az emberi jogok betartásáról értekezne Kínában. Ennek vitája során ki lehetett volna térni mindarra, ami tegnap történt, és amire időközben az egész világ felfigyelt .

A javaslat elfogadása két, azaz két szavazaton múlott. Köztük Bugár Béla és A.Nagy Lászlóén is (pár napja még a parlament Emberjogi és nemzetiségi Bizottságának az elnöke, sicc!!), akik inkább a Most-Híd sajtótájékoztatójára siettek. Mondjuk úgy, hogy bosszantó az egész, a mai nap szavazási statisztikája alapján (149. és 150. szavazás) ugyanis világosan látható, hogy elég lett volna, ha 2 perc 13 másodpercig még mindketten a helyükön maradnak, és megvárják az utolsó szavazást.

 hirdetes_810x300  

A teljesség igényével  viszont hozzá kell tennünk azt is, hogy az MKP két képviselője, Duray Miklós és Pásztor István az ominózus szavazásnál szintén hiányzott.

Több figyelmet, nagyobb koncentrációt! A lényeg gyakran a részletekben lakozik.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!