Továbbra is magasan a Smer nyerne, ha most tartanák a parlamenti választásokat. A Median kedden közzétett, november 9. és december 13. között 1228 ember megkérdezésével készült reprezentatív felmérése alapján Robert Fico pártja a szavazatok 42,2 százalékát szerezné meg.

 

Őket a KDH követi 9,4 százalékos eredménnyel, majd a Sieť, 8,3 százalékkal. A negyedik helyen a Richard Sulík vezette SaS jutna a szlovák törvényhozásba kereken 7 százalékkal, majd  6,7 százalékkal az OĽaNO-NOVA. Bugárék ellenben mintha megtorpantak volna az utóbbi időben, a Median alig 6,6 százalékot mért a Most-Hídnak. hetedik pártként bejutna a parlamentbe az SNS is, a szavazatok 6,4 százalékának megszerzésével.

 

 

 hirdetes_810x300  

MEdian

 

Az 5 százalékos választási küszöb alatt végezne az MKP 4,4, valamint az SDKÚ 3,3 százalékkal. A Median közzétette az előző mérés óta történt változásokat is. Eszerint a legnagyobb arányú növekedést október/november óta a KDH és az SaS érte el kerek 1 százalékkal, őket a Sieť (+ 0,8 %) és az OĽaNO-NOVA követi  (+ 0,7 %). 0,2 százalékot javított korábbi eredményén az MKP-is.

 

Visszaesett viszont a Smer (- 1,2 %) ,valamint közel fél százalékkal a Most-Híd is. Az SNS-re 0,7 százalékkal szavaznának kevesebbre mint egy hónappal ezelőtt.

 

teraz.sk

 

nyitókép: kosice.dnes24.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!