A kivételesen sikeres magánorvos és masszőr, Pavol Kostka klinikájával már felbontotta a szerződését az Általános Egészségbiztosító (VšZP) Most úgy tűnik, további három vállalat esik ki a pikszisből. A VšZP jelenlegi vezetője szerint a velük kötött szerződések elődjének erkölcsi bukását bizonyítják.

 

Az Anka néni néven elhíresült botrány folytatásaként a VšZP jelenlegi vezetősége nem hosszabbítja meg három cég szerződését, akik szoros kapcsolatban állnak az egykori VšZP-vezetővel, Marcel Foraival.

 

Név szerint a következő vállalatokról van szól: a WELIX, s.r.o., a BRILANCE, s.r.o., és a SPV 40, s.r.o. szerőzdése júniusban lejár.

 

 hirdetes_300x300  

„Nem látom okát hogy meghosszabbítsuk a szerződéseket egy olyan helyzetben, amikor a VšZP az adott szakterületeken rendelkezik a szükséges minimális hálózattal. Ráadásul ezeknek a vállalatoknak a negatív hírneve nem járult és nem is járul hozzá a biztosító reputációjához“, mondta Miroslav Vaďura, a VšZP jelenlegi első embere.

 

Az „Anka néni“ nevű botrény tavaly szeptemberben tört ki, amikor Miroslav Beblavý képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a VšZP szerződései közül 69-et Forai egy 77 éves rokonával, Anna Sučkovával kötötte meg 14 millió euró értékben.

 

Marcel Forai kevéssel ezután lemondott tisztségéről, az ezt követő vizsgálatok több hiányosságra is fényt derítettek.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!