A Polis tegnap közölt, a pártok népszerűségét firtató felmérése arra is rákérdezett, melyik politikai tömörülésnek hisznek leginkább az emberek, és kivel szemben a legbizalmatlanabbak.

 

A válaszadók szerint az emberek 35 százaléka az SNS-nek hisz. Őket a Smer (34,6 százalék), az SaS (21,9 százalék) és a Most-Híd (20,7 százalék) követi. Az ötödik az OĽaNO – NOVA és a Kotleba féle Mi Szlovákiánk Néppárt egyaránt 13 százalékkal.

 

A KDH-ban a válaszadók 5,5 százaléka bízik, Boris Kollár pártjában 5 százalék. Őket követi a #SIEŤ  4,2 százalékkal és az MKP  2,5 százalékkal.

 

 hirdetes_810x300  

A Ján Baránek vezette Polis telefonos felmérése a SITA hírügynökség felkérésére 1502 személy megkérdezésével április 22.-29. között készült.

 

A feltett kérdés így hangzott:„Melyik politikai pártnak hisz a leginkább?”

A felmérésben résztvevőknek a következő kérdést is feltették: „Melyik politikai pártnak hisznek a legkevésbé?” Az első helyen 32,1 százalékkal a SMER-SD végzett, mögötte Kotleba pártja 21,5 százalékkal és az OĽaNO – NOVA 19 százalékkal.

 

A további sorrend: SME RODINA – Boris Kollár  16,6 százalék, #SIEŤ (16,5), SNS (8,9), Most-Híd (4,6), SaS (3,8) a KDH (3).

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!