Érsek Árpádot fogja javasolni szlovák közlekedési miniszternek a Most-Híd. A jelölésről a párt országos tanácsa döntött szombaton Pozsonyban – jelentette be Bugár Béla pártelnök a tanácskozás utáni sajtótájékoztatón.

 

Érsek neve azután merült fel, hogy a Roman Brecely vezette Sieť parlamenti frakciójából kivált öt képviselő megegyezett a Most-Híddal az ő képviselői klubukba való belépésről.

 

Brecely, a közlekedésügyi tárca jelenlegi vezetője azután ajánlotta fel lemondását, hogy pártjának a választások során szerzett 10 mandátuma 2-re csökkent.

 

 hirdetes_810x300  

Érsek Árpád (Most-Híd) jelenleg a közlekedésügyi minisztérium államtitkára. Bugár szerint jó ismerője a tárcának és a közlekedésügy problémáinak, mivel már Iveta Radičová rövidre sikeredett kormányzása idején (2010-2011) is ellátta már a tárca államtitkári posztját.

 

A Most-Híd azután jelentette be igényét a miniszteri székre, hogy a Sieť-et elhagyó ötösfogattal csütörtökön egyezségre jutott. Ezzel, az egyébként 6,5 %-kal parlamentbe jutott párt képviselőinek száma 15-re emelkedett, amivel mondhatni egyenrangúvá vált a szintén a koalíció részét képező Andrej Danko vezette Szlovák Nemzeti Párttal (SNS).

 

Brecely a pénteki koalíciós tanácson azt is bejelentette, hogy pártja egyesülni kíván valamelyik kormánypárttal, de bővebb elképzelésekről egyelőre nincs információ.

 

Bugár Béla szerint a koalíciós tanács már jövő héten jóváhagyhatja az új koalíciós szerződést, melynek értelmében a négyeskoalíció triumvirátussá szűkülne.

 

„Olyan helyzet alakult ki, amely kissé módosítja a rendszert, ezért szükség volt döntést hozni arról, hogy a négyes kormánykoalíció megszűnik, és megalakul a hármas kormánykoalíció. Felhatalmazást kaptunk a hármas koalícióról való tárgyalásokra” – mondta Bugár.

 

 

TASR, Körkép.sk

Nyitókép: TASR

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Egyre többet költ a kormány, miközben növeli az adóterheket

 

Megmarad a koalíció 81 képviselője. A Sieť beolvadna valamelyik kormánypártba

 

Brecely: Politikai öngyilkosság lenne a koalíciós szerződés felbontása

 

Választási csalás 2.0

 

Bugár már tudja, kit ültet a szuperminisztérium élére

 

Sieťes érkezőkkel szlovákosodik és erősödik a Most-Híd. Mi következik ebből a magyarok számára?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!