Robert Fico kormányfő (Smer-SD) nem lát okot arra, hogy visszahívja pozíciójából Robert Kaliňák belügyminisztert, aki az ellenzék szerint érintett a Bašternák-ügyben.

 

„Nem léteznek bizonyítékok, nincs semmi, ami miatt kritikusan kellene hozzáállnom Robert Kaliňákhoz. Ő Szlovákia valaha volt legjobb belügyminisztere. Nincsenek indokaim, ami miatt vissza kellene hívnom. Nem fogok úgy cselekedni, hogy a médiumok valamit megírnak, én belevágok és majd kiderül, hogy minden másképp történt.”

 

– mondta Fico a Pravda napilapnak adott interjújában. Kiemelte a belügyminiszter közigazgatási reformját és a bűnözés elleni küzdelmét. Hangsúlyozta, hogy Kaliňák teljes bizalmára számíthat.

 

Azt is hozzátette, hogy a kormánykoalícióban Kaliňák távozásának ügye lezárt téma, a koalíciós partnerek sem látnak okot arra, hogy távozzon.

 hirdetes_810x300  

 

„Ez a téma soha nem volt a beszélgetések tárgya, ugyanis bizonyították, hogy az egész ügy kitalált és az egész kampány célja az, hogy rátámadjanak egy Smeren belüli nagyon fontos emberre, aki Robert Kaliňák, és ezzel ártsanak a Smernek.”

 

Beszélt a Gorilla-ügy kivizsgálásáról is. A kormányfő szerint a botrány a második Dzurinda-kormányhoz köthető és szeretné, ha kivizsgálnák. Alapos vizsgálatot sürget, ugyanis szeretné, ha a nyilvánosság megtudná, „hogy lopták szét a vagyont”.  Továbbá leszögezte, nem hagyja, hogy konfliktust generáljanak közte és Andrej Kiska köztársasági elnök között.

 

teraz.sk
kép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!