Robert Fico szlovák kormányfő hétfőn felszólította az Európai Unió tagállamainak vezetőit, hogy hagyjanak fel belügyekről szóló népszavazások szorgalmazásával, mert azok veszélyeztetik az EU-t és az eurót.

 

Az EU vezetői hagyjanak fel a kalandorsággal!

 

A Reuters brit hírügynökség emlékeztet: tavaly júniusban Nagy-Britanniában népszavazás döntött arról, hogy az ország kilépjen az EU-ból, decemberben pedig Olaszországban is népszavazás utasította el az alkotmány reformjának tervét. Mindezen túl Franciaországban, Hollandiában, Olaszországban és más tagállamokban bevándorlást ellenző pártok népszavazást követelnek arról, hogy az Európai Unió tagja maradjon-e hazájuk, vagy arról, hogy kilépjenek-e az euroövezetből.

 

 hirdetes_810x300  

„Arra kérem az EU vezetőit, hogy hagyjanak fel a brit és olasz népszavazásokhoz hasonló kalandorsággal (…) a belügyeket illetően”

 

– mondta sajtótájékoztatón a szlovák miniszterelnök.

 

“Nagy-Britannia nem tagja az eurozónának, Olaszország viszont igen, és nagy hatása van a bankszektorra, az euróra. Mit teszünk, ha (…) Olaszország lakossága népszavazáson úgy dönt, nem akarja tovább az eurót?”

 

– vetette fel Robert Fico.

 

MTI

Nyitókép: teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!